Pieczarki faszerowane

  • wyświetlono: 703 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Są przepyszne.

IMG_20190625_183907_874
  • 15 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

15 pieczarek
2 łyżki natki pietruszki posiekanej
2 łyżki masła
50 g sera żółtego tartego
0,5 cebulki
sól, pieprz

Sos:
4 łyżki śmietany
1 łyżka posiekanego koperku
1 ząbek czosnku
1 szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane

  • Pieczarki faszerowane1. Pieczarki dokładnie umyj, oderwij nóżki i wydrąż za pomocą łyżki.

    Nóżki posiekaj i podsmaż z cebulką na łyżce masła.

    Śmietanę wymieszaj z koperkiem i posiekanym drobno czosnkiem.

    Do każdego kapelusza włóż odrobinę masła, natki pietruszki, przesmażonych nóżek z cebulką, żółty ser.

    Piecz przez około 20 minut. Podawaj na ciepło, obok podaj zimny sos.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kristine

Komentarze

Podobne przepisy

FASZEROWANE PIECZONE POMIDORY

Dodane przez: Ostra Na Słodko

FASZEROWANE PIECZONE POMIDORY

Dziś mam dla Was pomysł własnie...

Jajka faszerowane pastą warzywną

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane pastą warzywną

Jajka faszerowane bardzo często...

jajka

Dodane przez: viki2903

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Jajka faszerowane w chrupiącej...

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

Papryczki faszerowane

Dodane przez: czarrna

Papryczki faszerowane

Danie z serii "przekąski na mecz"...

Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

Dodane przez: Joanna Kryla

Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

Bardzo efektowne jajka faszerowane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE