Pieczarki czosnkowe

  • wyświetlono: 413 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Polecam zarówno na zimno jak i na ciepło

eluchap
  • 30min

Składniki

16 pieczarek
4 ząbki czosnku
cebula
1 łyżka masła
2 łyżki bułki tartej
sól,pieprz do smaku
2 łyżki startego żółtego sera do farszu
starty żółty ser na wierz pieczarek

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki czosnkowe

  • 1. Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i na końcu dodajemy bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek, wierz posypujemy startym żółtym serem.
  • 3. Układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiwarzywaPrzyślij Przepis

Komentarze

Podobne przepisy

warzywa z sosem czosnkowym

Dodane przez: aniak

Warzywa z sosem czosnkowym

pysznie i zdrowo

czosnkowe sledzie

Dodane przez: Anyzkowo

Bardzo czosnkowe śledzie

Chyba najbardziej tradycyjny przepis...

pomidory

Dodane przez: Klaudia0318

Pomidory w sosie czosnkowym

Pyszna,szybka i prosta przystawka.

Frytki z sosem czosnkowym

Dodane przez: LucyG

Frytki z sosem czosnkowym

Frytki banalnie proste, ale zrobić...

image-02tr3xw

Dodane przez: Magster

CZOSNKOWE PUREE Z ZIEMNIAKÓW

Trochę inna wersja tradycyjnego...

śledzik

Dodane przez: zuzkaz2

Śledzik czosnkowy

Śledziki mozna robic na wiele sposobów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE