Piankowy kotlet z kawalkami fileta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Filet z kurczaka kroimy w mniejsza kosteczke. Doprawiamy sola i pieprzem.
2.2. Ubijamy piane z białek + żòłtka . Miksujemy + mąke. Mieszamy
3. Fileta wrzucamy do mieszanki powstalej z jajek i maki. Łączymy
4. Na patelni podgrzewamy olej , na ktory kladziemy lyżkami fileta z "mieszanka".
Preferuje male kotleciki :)
5. Smazymy na zloty kolor na wolnym ogniu, wbijajc czasami widelec ( by olej smazyl w srodku mieso).
Podajemy z dowolnie czym. Np frytki z surowka czy kluskami slaskimi i sosem
Porady
W ten sam sposob mozemy zrobic cukinie.
Cukinie kroimi w kostke , doprawiamy np kucharkiem/vegeta i postepujemy jak w przepisie wyzej
Komentarze