Piankowy blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tradycyjny blok czekoladowy połączyłam z nowoczesnymi piankami. Wyszło bardzo pyszne i zaskakujące połączenie.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 175 ml zimnej wody
    - 25 dag mleka w proszku
    - 175 ml cukru
    - 2 łyżki kakao
    - 12,5 dag margaryny Kasi
    - 86 g pianek jojo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka Blok czekoladowy

Piankowy blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw musimy wodę, margarynę, kakao i cukier dać do garnka. Gotujemy je aż składniki się połączą.
  • 2. Masę studzimy od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Z kolei do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku, wrzucamy pianki i wszystko mieszamy.
  • 4. Masę przekładamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 5. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.
  • 6. Na koniec już blok wyjmujemy i kroimy na plasterki.
  • 7. Gotowe! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować