Pianki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niskokaloryczne pianki, które lubię sobie robić, gdy najdzie mnie ochota na coś słodkiego :)

  • 20 min

Składniki:

  • 220 g mleka
    20 g żelatyny
    15 g kakao
    Miód, cukier, słodzik lub inne słodzidło do wyboru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pianki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w mleku w kąpieli wodnej. Dodać kakao i dokładnie wymieszać. Na tym etapie dodać również substancję słodzącą. Ilość wedle uznania. Mieszać aż do jej rozpuszczenia.

    Przelać do foremek i wstawić do lodówki aby stężały :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować