pianka z galaretki na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 2 min

gdy nie ma się pomysłu na ciasto

  • 2 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szkl. cukru
    1/2 szkl. mąki
    1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    dżem
    galaretka
    śmietana36 % 250 ml

Pianka z galaretki na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Przelewamy do małej tortownicy. Pieczemy około 20 min, w piekarniku nagrzanym w 180 st. Po wystudzeniu biszkopt smarujemy dżemem. Wybieramy galaretkę o smaku dżemu. Przygotowywujemy ją z 400 ml wody, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Gdy galaretka zacznie tężeć wlewamy ją do śmietany i mieszamy. Wylewamy na ciasto i wkładamy do lodówki, aż masa zgęstnieje.

Komentarze

Podobne przepisy