Pianka z galaretką na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne smaczne ciasto idealne do popołudniowej kawy.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    1 szklanka przesianej maki tortowej
    ¾ szklanki cukru
    5 jajek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    ½ łyżeczka octu.
    1 galaretka malinowa
    Masa:
    200ml kremówki 30%
    1 śmietan fix 9g
    250g masy mascarpone
    1 galaretka czerwona
    1 galaretka zielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Galaretki Pianka

Pianka z galaretką na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pianka z galaretką na biszkopcie 1. Pieczemy biszkopt: biała ubić na sztywną piane z odrobina soli dodajemy cukier. Następnie do żółtek daje proszek do pieczenia i ocet energicznie wymieszać i powstałą pianę z żółtek łączymy z miksowanymi białkami zmniejszam obroty miksera na sam koniec dodaje przesianą mąkę. Na blaszkę (24x36) wyłożoną papierem do pieczenia wylewam biszkopt i pieczemy w temp. 175st z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku.
    Upieczone ciasto studzimy.
    Galaretkę czerwoną zrobić według informacji na opakowaniu ujmując ½ szklanki wody. Rozpuszczoną odstawić do lekkiego stężenia.
    Śmietankę 30% ubijamy ze śmietan-fiksem następnie dodaje do ubitej śmietany mascarpone na koniec tężejącą galaretkę czerwoną.
    Gotową masę wylewam na biszkopt daje do lodówki.
    Galaretkę zieloną zrobić według informacji na opakowaniu. Rozpuszczoną odstawić do lekkiego stężenia. I wylać na piankę. Jeszcze włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować