Pianka z galaretką na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt: biała ubić na sztywną piane z odrobina soli dodajemy cukier. Następnie do żółtek daje proszek do pieczenia i ocet energicznie wymieszać i powstałą pianę z żółtek łączymy z miksowanymi białkami zmniejszam obroty miksera na sam koniec dodaje przesianą mąkę. Na blaszkę (24x36) wyłożoną papierem do pieczenia wylewam biszkopt i pieczemy w temp. 175st z termoobiegiem w nagrzanym piekarniku.
Upieczone ciasto studzimy.
Galaretkę czerwoną zrobić według informacji na opakowaniu ujmując ½ szklanki wody. Rozpuszczoną odstawić do lekkiego stężenia.
Śmietankę 30% ubijamy ze śmietan-fiksem następnie dodaje do ubitej śmietany mascarpone na koniec tężejącą galaretkę czerwoną.
Gotową masę wylewam na biszkopt daje do lodówki.
Galaretkę zieloną zrobić według informacji na opakowaniu. Rozpuszczoną odstawić do lekkiego stężenia. I wylać na piankę. Jeszcze włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze