Ciasto pianka z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu w 0,5 litra wody, odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.
2.Galaretki rozpuszczamy według instrukcji podanej na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia.
3.Przygotowujemy 1 warstwę: 3 żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z połową cukru podanego w przepisie. Trzy białka ubijamy na sztywną pianę. Wszystko mieszamy z połową żelatyny. Wykładamy do foremki odstawiamy na chwilę.
4.Przygotowujemy warstwę drugą: wykonujemy te same czynności co przy pierwszej warstwie. Na koniec całość miksujemy dodając podane w przepisie kakao. Warstwę wykładamy na warstwę żółtą. Odstawiamy na chwilę.
5.Na warstwę kakaową układamy obrane ze skórki i pocięte w kawałki owece. Zalewamy je galaretką.
Komentarze