Pianka truskawkowa na cieście biszkoptowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W moim domu zawsze jest coś słodkiego.

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
    ● 1 szkl. cukru
    ● po 1/2 szkl. mąki pszennej i ziemn.
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Pianka:
    ● 1 kg truskawek
    ● 1 szkl. cukru pudru
    ● 3 galaretki truskawkowe

Pianka truskawkowa na cieście biszkoptowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy, dodając
    cukier, a następnie przesiane
    mąki i proszek do
    pieczenia. Wlewamy do
    formy (32x21 cm). Pieczemy
    30 minut w temp.
    170 °C. Studzimy, przekrawamy
    na 2 placki.
  • 2. Galaretki rozpuszczamy
    w 1 szkl. wrzątku, odstawiamy.
    Truskawki miksujemy
    z cukrem pudrem,
    mieszamy z galaretkami.
    Placki przekładamy tężejącą
    masą truskawkową.
    Ciasto wkładamy do lodówki,
    by masa stężała.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy