Pianka serowa

4.51 (168 ocen)

Lekki deserek na zimno.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4jajka
    1szkl. mąki pszennej
    2łyżki mąki ziemniaczanej
    1budyń czekoladowy
    1szkl. cukru
    2łyżeczki proszku do pieczenia
    1łyżka kakao

    Masa:
    0,5l. śmietany kremówki 30%
    7łyżek zmielonego twarogu
    1galaretka cytrynowa

    Dodatkowo:
    2galaretki truskaawkowe
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Pianka serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt.
    Białka oddzielić od żółtek- ubić na puch, dodając stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka-zmiksować. Sypkie składniki wymieszaj razem i dodaj do masy. Wymieszaj ręcznie. Piec 30min. w 180C. Blaszka 24x28.
  • 2. Masa:
    Kremówkę ubij na sztywno. Dodaj ser. Galaretkę rozpuść w 1szkl. gorącej wody. Pozostaw do lekkiego stężenia. Tężejącą wlej do masy kremowej, zmiksuj. Wylej na biszkopt.
  • 3. Galaretki rozpuść w 800ml. gorącej wody. pozostaw do lekkiego stężenia. Wylej na masę. Włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować