Pianka malinowa z winogronami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, prosty deser, który posmakuje nie tylko dzieciom.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mleko skondensowane niesłodzone-1 l
    galaretki malinowe (każda na 500 ml wody)- 4 op.
    winogrona bezpestkowe zielone i czerwone -po pół kilo każdych
    biszkopty podłużne (ja użyłam takich do tiramisu)-ok 300 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pianka malinowa z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Ostudzić.
    2.Owoce umyć i osuszyć.
    3.Na dno kwadratowej tortownicy ułożyć biszkopty,
    4.Mleko lekko ubić, dodać przestudzone galaretki.
    4.Piankę wymieszać z umytymi winogronami i wyłożyć na biszkopty.
    5.Deser wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Smacznego.

Porady

Można użyć galaretek o innym smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Mleko Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować