Pianka

  • wyświetlono: 754 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Lekkie i puszyste, idealne na niedzielny deser.

goshia

Składniki

BISZKOPT CIEMNY Z 9 JAJ

MASA I:
2 budynie waniliowe
1/2 l mleka
margaryna
cukier puder

MASA II:
1/2 l śmietany lub jogurtu naturalnego
2 galaretki czerwone

DODATKOWO:
gorzka czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

Pianka

  • 1. Upiec biszkopt ciemny z 9 jaj. Po upieczeniu przekroić go na dwie części w stosunku 1/3 i 2/3. Mniejszą część (1/3) pokruszyć.
  • 2. Mleko zagotować i ugotować budyń, zimny utrzeć z margaryną na puszystą masę, dodać cukier do smaku na końcu dodać pokruszony biszkopt i wymieszać. Do smaku można dodać odrobinę spirytusu.
  • 3. Śmietanę ubić. Galaretki rozpuścić w szklance wody i tężejące dodać do śmietany. Wymieszać.
  • 4. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    dolna część biszkopta (2/3) - masa I - masa II (śmietanowa) - wierzch posypać startą gorzką czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieDeserniedzielne_smakołyki

Komentarze

Podobne przepisy

pianka

Dodane przez: izaa_a

lekka pianka...

pomysł na wykorzystanie białek...

image-242kyuk

Dodane przez: majkap19

Pianka Cytrynowa

Puszyste, orzeźwiające i rozpływające...

 Pianka adwokatowa

Dodane przez: Anyzkowo

Pianka adwokatowa

Pianka adwokatowa

pianki marshmallow

Dodane przez: Ewelina Wesierska

Pianki Marshmallow

Pianki sa rewelacyjne na kazde...

image-21hqtyo

Dodane przez: xamelka1

Kolorowa pianka

Pianka jest puszysta i smaczna.Idealny...

Pianka malinowa

Dodane przez: beetle

Pianka malinowa

Deser z dzieciństwa, lekki jak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE