Pesto z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pesto z zielonego groszku jest dobrym źródłem składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza, cynku; witamin: E, C, B1, PP.

  • 10 min

Składniki:

  • Zielony groszek mrożony - szklanka
    Pęczek bazylii
    Czosnek - ząbek
    Olej rzepakowy - 3 - 4 łyżki
    Sok z cytryny - łyżeczka
    Przyprawy: sól, pieprz

Pesto z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek gotujemy przez kilka minut w wodzie, po czym odcedzamy na sitku.
    Pozostałe składniki miksujemy blenderem i przekładamy do miski z ugotowanym groszkiem.
    Całość rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy