Pesto z rzeżuchy

0 (0 ocen)

  • 15 min

proste i szybkie pesto i wspaniałym aromacie

  • 15 min

Składniki:

  • garść rzeżuchy ogrodowej (duża garść)
    4 łyżki ziaren słonecznika
    1 szkl oliwy
    sól
    pieprz
    40 g tartego parmezanu

Pesto z rzeżuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzeżuchę opłukać, odwirować w suszarce do warzyw, lub osączyć dokładnie na ściereczce.
    Porwać na mniejsze kawałki, odciąć grubsze łodyżki, włożyć do kubka blendera połowę, dodać oliwę , i słonecznik, zmiksować , następnie partiami dodać resztę rzeżuchy, parmezan, doprawić solą, ok 1 łyżeczkę i pieprzem.
    Pesto można przełożyć do małych pojemniczków i zamrozić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy