Pesto z pietruszki

  • wyświetlono: 362 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pesto z pietruszki, w sumie nic wielkiego ale jak się okazuje jest to niezwykle pyszny dodatek do kanapek, makaronów, sałatek.

Gospodyni
  • 15min

Składniki

pęczek natki pietruszki
3 ząbki czosnku
2 łyżki prażonego słonecznika
2 łyżki prażonego sezamu
1 łyżke soku z cytryny
50/80ml oliwy z oliwek
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pesto z pietruszki

  • pesto z pietruszki1. W pojemniku blendera umieszczamy posiekaną natkę, rozdrobniony czosnek, słonecznik, sezam, sok z cytryny i połowę oliwy z oliwek. Blendujemy. Dolewamy kolejną porcję oliwy w ilości 1/2 z pozostałej części. Blendujemy. Pesto nie może być za suche i zbyt płynne. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem, przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

pesto

Dodane przez: dusiowa

Pesto z jarmużu i słonecznika

Co powiecie na pesto z jarmużu...

image-0vv55n6

Dodane przez: Kasja1986

Serek kanapkowy z polędwicą i natką pietruszki

Pyszny kremowy serek z natką pietruszki,...

Pesto z rukoli

Dodane przez: Lenka Syrenka

Pesto z rukoli

Zielone, apetyczne pesto z rukoli,...

Szparagi z pistacjowym pesto

Dodane przez: Kloruś

Szparagi z pistacjowym pesto

Propozycja smacznej i lekkiej przystawki...

trójkącicki z pesto

Dodane przez: enjoygoodfood

Ciasto francuskie z pesto

Przystawka, która znika ze stołu...

Krewetki duszone na maśle czosnkowym z natką

Dodane przez: ilka_86

Krewetki duszone na maśle czosnkowym z nacią...

W czasie smażenia z patelni unosił...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE