Pesto z liści rzodkiewki na pieczywie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Moja wiosenna propozycja lekkiego, pełnego witamin pesto, idealnego zarówno na kanapki jak i do makaronu - najlepiej pełnoziarnistego

  • 10 min

Składniki:

  • liście z 1 pęczka rzodkiewki
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki ziaren słonecznika
    1 łyżka pestek dyni
    3 łyżki startego parmezanu
    100 ml oleju rzepakowego (lub oliwy jak kto woli)
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól i świeżo mielony pieprz
    Do podania:
    3 – 4 kromki pieczywa pełnoziarnistego z ziarnami
    Kilka rzodkiewek
    Kiełki rzodkiewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pesto z liści rzodkiewki na pieczywie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera wkładamy liście rzodkiewki dokładnie opłukane i osuszone, dodajemy pokrojony czosnek, uprażone na suchej patelni ziarna słonecznika i dyni, starty parmezan, sok z cytryny oraz olej rzepakowy i wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej , gładkiej masy. Podajemy na pieczywie pełnoziarnistym z plasterkami rzodkiewki i posypane kiełkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować