Pesto z liści rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pesta jest doskonałym i zdrowym dodatkiem do makaronu, naleśników lub jako nadzienie do naleśników. Wykorzystanie liści rzodkiewki super przykład naturalnego recyklingu :)

  • 15 min

Składniki:

  • - pęczek liści rzodkiewki;
    - 5 łyżeczek orzeszków Pini, opcjonalnie ziaren słonecznika lub pestek dyni (delikatnie uprażone);
    - szczypta soli;
    - 2,5 łyżki startego parmezanu;
    - 2-3 ząbki czosnku;
    - 4 łyżki oliwy;
    - łyżka soku z cytryny.

Pesto z liści rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i umieścić w misie blendera razem z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie miksujemy, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.

Porady

Jeżeli uzyskane pesto będzie za gęste dodajemy kilka łyżek przegotowanej, letniej wody lub oliwy.

Komentarze

Podobne przepisy