Pesto z czosnku niedźwiedziego z fistaszkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pesto dodajemy do makaronów, sałatek, serków. Wspaniale pasuje na ogórka czy pomidora .Dużo zdrowia i niesamowity smak.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 duże garście liści czosnku niedźwiedziego

    1/2 szklanki obranych fistaszków

    sól do smaku

    ok 1/2 szklanki oleju rzepakowego

    1/2 soku z cytryny

    5 dag startego parmezanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pesto z czosnku niedźwiedziego z fistaszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wszystkie składniki miksujemy na masę 1. Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i osuszamy . Orzeszki fistaszki obieramy i prażymy na suchej patelni. Miksujemy orzechy , dodajemy liście czosnku , wlewamy olej. Miksujemy. Solimy do smaku , dodajemy parmezan.
  • Pesto z czosnku przechowujemy w lodówce 2. Jeszcze raz miksujemy na pesto. Wciskamy sok z połowy cytryny .Jeszcze raz miksujemy. Wkładamy do wyparzonych słoików. Na wierzch nalewamy olej. Zakręcamy odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować