Pesto szpinakowe z migdałami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest tak pyszne, że można je jeść codziennie!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 gramów liści szpinaku baby

    5 garści płatków migdałowych

    4 łyżki oliwy z papryczką chilii

    1 ząbek czosnku

    3 garście tartego Parmezanu

    Sól

    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Pesto szpinakowe z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przepłukuję, przekładam do kielicha blendera. Na suchej patelni prażę migdały, dodaję do szpinaku. Siekam czosnek, wrzucam do reszty składników, dodaję ser, przyprawy i oliwę.Dokładnie miksuję.

    Pesto podaję z makaronem-najlepiej do pesto dodać 3 łyżki z gotowania makaronu i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypuję płatkami drożdżowymi migdałowymi płatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Migdały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować