Pesto pietruszkowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pesto w wersji "polskiej" z świeżej i pełnej witamin natki pietruszki. Robi się je szybko i jest smacznym dodatkiem np. do makaronów :)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g słonecznika
    50 g sezamu
    80 g świeżej natki pietruszki
    100 g sera żółtego
    sól
    6 łyżek oleju rzepakowego

Pesto pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik i sezam prażymy na suchej patelni. Ser żółty kroimy na mniejsze kawałki.
  • 2. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki pesto i blendujemy aż konsystencja będzie przypominać pesto :)

Porady

tą porcja pesto nadziałam mielone (przepis kolejny) oraz podałam z makaronem (500g) :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy