- bazylia - 2 doniczki
- makaron penne - 1 opak
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- czosnek - 2 ząbki
- orzeszki ziemne nie solone - 30 dag (ja użyłam pieczonych nie smażonych)
- ser parmezan - 1 łyżka
- sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Pesto
1.
Liście bazylii poobcinać z krzaczków, umyć pod bieżącą wodą i zostawić na ręczniku papierowym aby wchłonął nadmiar wody z liści. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
2.
Makaron penne ugotować w osolonej wodzie w czasie zalecanym na opakowaniu. Bazylię, orzechy, oliwę, przyprawy, czosnek oraz parmezan wrzucić do blendera i zmiksować na jednolitą pastę.
3.
Gotowe pesto połączyć z makaronem. Danie można spożywać na ciepło i na zimno. Smacznego:)
4.
Danie można spożywać na ciepło i na zimno. Smacznego:)
Porady
Do dania można dodać suszone pomidory.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze