Penne ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu wegetariańskie danie.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron penne 300 gram
    cebula 1 szt
    czosnek 2-3 ząbki
    oliwa z oliwek 3 łyżki
    szpinak mrożony 450 gram
    suszone pomidory 5-6 kawałków
    parmezan starty do posypania
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    sól
    pieprz

Penne ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać drobno posiekany czosnek i smażyć jeszcze 1 minutę. Dodać szpinak, dusić pod przykryciem do momentu, aż się rozpuści. Posolić, dodać pieprz,sok z cytryny i dusić jeszcze 5 minut.
    Dodać suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz ugotowany makaron. Smażyć 1-2 minuty. Nałożyć na talerze, posypać startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy