Penne ze szpinakiem i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam dania kuchni włoskiej i włoskie makarony. W tym wydaniu, penne smakuje również wyśmienicie:)

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 opakowania makaronu penne,
    200 gram szpinaku świeżego lub mrożonego
    150 śmietana kremówki
    100 gram pierś z kurczaka usmażonej,
    2 trójkąciki serka topionego śmietankowego,
    2 sztuki serka topionego z pomidorami,
    sól/pieprz,
    ząbek czosnku,
    1 łyżka szczypiorku
    1 łyżka masła


Penne ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron penne 1. Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu lub do uzyskania pożądanej miękkości. Szpinak dusimy wraz z roztartym czosnkiem na maśle. Podlewamy pod koniec śmietanką i dodajemy serki oraz doprawiamy.Na koniec dosypujemy szczypiorek. Na ugotowany makaron wykładamy sos i kawałki usmażonego kurczaka ( np. w przyprawie do kurczaka lub innej ulubionej)i przyozdabiamy. Danie serwować bezpośrednio po przygotowaniu:)

Porady

. Do sosu możemy dodać odrobinę białego wina, co nada bardziej wyrazistego smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy