Penne ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste i szybkie danie. Biały pieprz nadaje specyficzny aromat potrawie. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie penne
    300g szpinaku
    1 duży filet z kurczaka
    1 cebula
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka oregano
    2 ząbki czosnku
    sól
    biały pieprz
    ser feta

Penne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron penne gotujemy, odcedzamy.
    2. Cebulę obieramy i kroimy. Smażymy na oliwie.
    3. Do cebuli dodajemy pokrojony w kostkę filet, sól i biały pieprz.
    4. Na koniec dodajemy szpinak i czosnek. Smażymy tak długo, aby woda wyparowała ze szpinaku.
    5. Całość razem mieszamy, dodając pokrojony w kostkę ser feta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy