Penne z warzywami na winie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybki i prosty sposób na obiad

  • 25 min

Składniki:

  • 150 g makaronu Penne
    fasolka szparagowa
    pieczarki
    1 cebula
    40 ml białego wytrawnego wina
    pęczek pietruszki
    sól, pieprz chili cayenne
    łyżka oleju

Penne z warzywami na winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 2 min. (gotować na dużym ogniu, wtedy nie straci koloru i będzie chrupka).
    Pieczarki i cebulę obrać ze skórki, pokroić według uznania. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki (nie solić od razu bo puszczą wodę), dodać cebulę i kiedy się zeszkli wlać wino. Trzymać na ogniu niech alkohol odparuje.
    Ugotowany makaron i fasolkę przełożyć na patelnię, wszystko wymieszać z posiekaną natką i przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy