Penne z warzywami na winie

  • wyświetlono: 157 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki i prosty sposób na obiad

Gaździnka warzy
  • 25min

Składniki

150 g makaronu Penne
fasolka szparagowa
pieczarki
1 cebula
40 ml białego wytrawnego wina
pęczek pietruszki
sól, pieprz chili cayenne
łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Penne z warzywami na winie

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 2 min. (gotować na dużym ogniu, wtedy nie straci koloru i będzie chrupka).
    Pieczarki i cebulę obrać ze skórki, pokroić według uznania. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki (nie solić od razu bo puszczą wodę), dodać cebulę i kiedy się zeszkli wlać wino. Trzymać na ogniu niech alkohol odparuje.
    Ugotowany makaron i fasolkę przełożyć na patelnię, wszystko wymieszać z posiekaną natką i przyprawami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

łosoś marynowany

Dodane przez: Futka

Łosoś marynowany w miodzie i czerwonym winie...

Propozycja na aromatycznego i delikatnego...

sielawy

Dodane przez: PolskaGotuje

Smażone sielawy z warzywami i winem

Świetny przepis na letnie danie!

Penne i casarecce z ugotowanym mięsem w sosie z warzywami

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Penne i casarecce z ugotowanym mięsem w sosie...

Szybka propozycja dla wielbicieli...

image-20hj1rw

Dodane przez: KORAL

Pierś w czerwonym winie zapiekana z warzywami...

Uwielbiam ciasta wytrawne , dziś...

gotowe

Dodane przez: beciiaaa

Mintaj na warzywach z patelni

Staram się by każdy obiad był urozmaicony....

ryba z warzywami na parze

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Ryba z warzywami na parze

Dzisiaj propozycja na lekki i pyszny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE