PENNE Z TUŃCZYKIEM I KAPARAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla zapracowanych wielbicieli makaronu .

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
    1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym np. Calvo
    4 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki kapar
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz

Penne z tuńczykiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i suszoną paprykę. Smażyć chwile na średnim ogniu.
  • 3. Następnie dodać tuńczyka ( razem z olejem z puszki) - smażyć 2 min. Po tym czasie dodać osączone z zalewy kapary i smażyć jeszcze minutę
  • 4. Do sosu znajdującego się na patelni dodać makaron. Wszytko razem podgrzewać przez kilka minut. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą ( wg uznania).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy