Penne z sosem szpinakowym

0 (0 ocen)

Pyszne , zdrowe danie , które zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 250 g makaronu penne

    1 posiekana cebula

    2 ząbki posiekanego czosnku

    1 łyżka masła

    300 g posiekanego i pozbawionego łodyg szpinaku ( świeżego )

    100 g pokrojonego w kostkę serka topionego ( o smaku edamskiego sera )

    sól , pieprz

    słodka papryka

Penne z sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu .

    Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek .

    Dodać szpinak , smażyć kilka minut .

    Dodać ser topiony , smażyć ( mieszając ) , aż ser się rozpuści .

    Doprawić solą , pieprzem i słodką papryką .

    Makaron podawać z sosem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy