Penne z sosem rozmarynowym, marchewką i kiełkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie z serii: tanio, dużo, smacznie. ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne: 500 gramów
    - śmietana 18% (duża): 400 mililitrów
    - serek topiony (np. ziołowy): 100 gramów
    - kiełki fasoli mung: 100 gramów
    - marchewka średnia: 1 sztuka
    - cebula biala , drobno posiekana: 1 sztuka
    - czosnek ząbki utarte: 2 ząbki
    - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - masło (zimne): 50 gramów
    - rozmaryn świeży lub suszony: 1 łyżeczka
    - tymianek świeży lub suszony około: 1 łyżeczka
    - oregano około: 1 łyżeczka
    - papryka słodka: 1 łyżeczka
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - pieprz, sól: 1 szczypta
    - szczypiorek pokrojony: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z sosem rozmarynowym, marchewką i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego starte dwa ząbki czosnku,
    pokrojoną w paseczki marchewkę i drobno pokrojoną pierś z kurczaka, cebulę.

    Do mięsa dodajemy rozmaryn, oregano, tymianek, słodką paprykę oraz czosnek granulowany.
  • 2. Całość przekładamy do garnka, wlewamy śmietanę i dodajemy kiełki.

    Kiedy sos zacznie wrzeć, dodajemy serek topiony, doprawiamy solą i pieprzem.

    Ugotowany al dente makaron mieszamy z sosem, podajemy z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki fasoli mung Makaron penne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować