Penne z sosem pieczarkowo-cukiniowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta wersja na szybki obiad. Makaron penne z sosem którego zrobienie zajmuje nie więcej niż gotowanie makaronu :) Pyszne :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 200 g makaronu penne
    250 g pieczarek
    250 g cukinii
    1-2 łyżki oleju
    300 ml śmietanki kremówki 30%
    sól
    biały pieprz

Penne z sosem pieczarkowo-cukiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Pieczarki pokroić na półplasterki. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Razem usmażyć na oleju. Zalać śmietanką, doprawić solą o pieprzem, wymieszać, gotować ok. 2-3 minuty. Przed podaniem wymieszać z makaronem. Po wierzchu można posypać parmezanem.

Komentarze

Podobne przepisy