Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym

  • wyświetlono: 400 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Proste, a jednocześnie bardzo smaczne danie na bazie makaronu, z dodatkiem łososia wędzonego na gorąco, świeżego szpinaku oraz śmietanki.

moje zdjęcie1
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

200 gram makaronu penne
1 cebula
150 gram łososia wędzonego na gorąco
80 gram świeżego szpinaku
100 gram śmietanki 30%
2-3 łyżki oleju rzepakowego
pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.

    Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie.

    Dodajemy łososia podzielonego na kawałki i podsmażamy przez chwilkę.

    Następnie wlewamy śmietankę i dusimy przez około 2-3 minuty.

    Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników. Smażymy przez minutę.

    Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.

    Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronszpinakszybki obiadmakaron z łososiem

Komentarze

Podobne przepisy

Penne z kaczką w sosie śmietanowym

Dodane przez: Gregorhspeed

Penne z kaczką w sosie śmietanowym

Makaron penne jest wdzięczny w...

Penne

Dodane przez: justi2401

Penne z sosem śmietanowo-kurkowym

Mieszkam kilka kroków od lasu,...

Penne z fasolką szparagową w sosie śmietanowym

Dodane przez: Gregorhspeed

Penne z fasolką szparagową w sosie śmietanowym

Szybkie w przygotowaniu,jednocześnie...

Penne w sosie śmietanowym

Dodane przez: luna19

Penne w sosie śmietanowym

Makaron z ziołowym sosem na bazie...

Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Dodane przez: Nikita

Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Uwielbiam potrawy z łososia, a...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE