Penne z kurczakiem, szpinakiem i serem feta

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Proste, sycące i zdrowe danie w którym można przemycić (nie)lubiany przez wszystkich szpinak. :)

  • 30 min

Składniki:

  • Makaron penne
    Filet z kurczaka
    Ser feta
    Opakowanie szpinaku
    Oliwa do smażenia
    Masło
    Przyprawy
    Ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Penne z kurczakiem, szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    2.Filety myjemy, odcinamy błonki i kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy w towarzystwie ulubionych przypraw.
    3. Szpinak podsmażamy na maśle z dodatkiem czosnku.
    4. Ser feta kroimy w kostkę.
    5. Odcedzony makaron układamy na talerzu, następnie wykładamy szpinak, podsmażonego kurczaka, a całość dekorujemy serem feta.

Porady

Składniki na danie podane są bez miar, gdyż jest to danie nieskomplikowane i zakładam, że każdy dostosuje ilość do liczby osób degustujących danie. :) Samo ułożenie dania można modyfikować w różny sposób. Równie dobrze po podsmażeniu kurczaka i szpinaku można oba te składniki połączyć ze sobą i jako jedność wyłożyć na talerz. Polecam danie dla wszystkich którzy chcą dobrze i zdrowo zjeść, ale nie cierpieć potem na uczucie 'przejedzenia'.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Kurczak Makaron Sery Szpinak Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować