Penne z grzybami w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezon na grzyby otwarty :D Uwielbiam ten czas! Dzisiaj zapraszam na szybki, pożywny, smakowity i pachnący lasem obiad. Zestawienie penne ze świeżymi grzybkami w śmietanie to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Smacznie polecam :D

  • 30 min

Składniki:

  • - około 500 g grzybów
    - 1 cebula biała
    - 200 g śmietany
    - plaster masła
    - sól i pieprz
    + makaron penne

Penne z grzybami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy sparzone grzyby i dusimy je na wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Powstały sos mieszamy z ugotowanym al dente penne i gotowe! Życzę smacznego! :D

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy