Penne z grilowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Miks warzyw z grilla z makaronem typu penne

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka (czerwona, żółta, zielona): 3 sztuki
    - cukinia: 1 sztuka
    - bakłażan: 1 sztuka
    - suchy makaron penne: 400 gramów
    - czosnek (ząbek): 3 ząbki
    - oliwa z oliwek, dobra: 3 łyżki
    - bazylia suszona lub świeża: 1 szczypta
    - pomidory suszone (przyprawa Specialite): 1 szczypta
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z grilowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposob pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki. Warzywa grilujemy na patelni ( polecam jak najbardziej w okresie zimowym dostępne patelnie grilowe ) z odrobiną oliwy z oliwek, aż uzyskają charakterytyczne dla grilowania paski.
  • 2. Gotujemy makaron al dente: Lekko osolona woda z dodatkiem oliwy extra vergine i szczypta soli. Odcedzamy
  • 3. Grilowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i suszonymi pomidorami w proszku. Buon appetito!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować