Penne z fasolką szparagową w sosie śmietanowym

4.51 (160 ocen)

  • 40 min

Szybkie w przygotowaniu,jednocześnie bardzo smaczne danie

  • 40 min

Składniki:


  • 300 g makaronu penne
    400 g żółtej fasolki szparagowej
    3/4 szklanki śmietany
    czubata łyżka mąki
    600 ml bulionu warzywnego
    por (biała część)
    sól ,pieprz
    łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z fasolką szparagową w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy ,obcinamy końcówki i gotujemy w osolonym wrzątku al dente. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
    Po ugotowaniu fasolki ,osączamy ,studzimy i tniemy ja na mniejsze kawałki (3-4 cm).
    Pora kroimy w piórka ,na łyżeczce masła szklimy go i zalewamy bulionem ,zagotowujemy. Następnie wrzucamy pokrojoną fasolkę i gotujemy dalej. Śmietanę mieszamy z mąką ,rozprowadzamy z bulionem i wlewamy do całości. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W garnku mieszamy makaron z sosem ,podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować