Co zrobić na obiad w takie pochmurne, deszczowe dni, gdzie nawet wstać z wyra się nie chce, a przewracanie się z boku na bok wydaje się mega wyzwaniem? Było tak dzisiaj, oby jutra nie było w taki sposób. I powstał makaron...wszak pyszny
Penne z fasolką i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy zgonie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Posiekaną cebulę, pokrojoną na kawałki fasolkę, startą marchewkę oraz mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszając. Solimy i lekko oprószamy pieprzem, dodajemy curry. Podlewamy wodą –około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem 15 min.
Sos doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy by pokrył się sosem, posypujemy natką pietruszki.
Komentarze