Penne w Zielonym Sosie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybki obiad lub kolacja z patelni.

  • 25 min

Składniki:

  • 500 g makaronu penne
    450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    0,5 szklanki posiekanej mrożonej natki pietruszki
    1/4 szklanki mrożonego siekanego koperku
    200 g serka topionego
    5 ząbków czosnku
    sól,pieprz
    olej do smażenia

Penne w zielonym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Niewielką ilość oleju rozgrzewamy na patelni i podsmażamy drobno posiekany czosnek. Dorzucamy do niego szpinak, pietruszkę i koperek i podgrzewamy do odparowania wody. Serek topiony kroimy w kostkę i dorzucamy do zieleniny. Mieszamy,aż się rozpuści. Doprawiamy.
  • 2. Makaron gotujemy al dente i dorzucamy do sosu, wszystko dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy