penne w sosie szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna wersja makaronu, pełna witamin od szpinaku :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron penne
    opakowanie szpinaku mrożonego drobnego
    pierś z kurczaka
    4 ząbki czosnku
    pomidory suszone w płatkach
    pomidory suszone w zalewie
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    masło
    szklanka śmietany 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Penne

Penne w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło podgrzać na patelni, dodać szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i sól. Podgrzewać do rozpuszczenia się szpinaku. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka podsmażyć. Pomidory suszone z zalewy pokroić w drobne paski. Pomidory z zalewy z kurczakiem i suszonymi pomidorami w płatkach dodać do szpinaku. Chwilę podgrzać i zalać śmietaną. Doprawić do smaku. Makaron penne ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać do sosu i wymieszać.

Porady

Lubię makaron penne ponieważ najlepiej do niego przykleja się sos, a jego część można znaleźć też w środku makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować