Penne w sosie łososiowo-śmietanowym z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dobre na każdą okazję!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron rurki
    łosoś wędzony 200 gram
    2 małe cebule
    koperek
    180ml śmietany 18%
    olej do smażenia
    sól, pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Penne w sosie łososiowo-śmietanowym z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić cebule na małą kostkę, podsmażyć na złoty kolor. Rozdrobnić łososia na małe kawałki, dodać do cebuli i zalać śmietaną. Chwilę podgotować i odstawić. Dodać posiekany koperek, łyżkę majonezu, sól, pieprz do smaku i wymieszać.
    Ugotować makaron i polać sosem!
    Smacznego!

Porady

Najlepiej użyć łososia wędzonego na ciepło!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.2 (408 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować