Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą

4.5 (151 ocen)

  • 25 min

Dziś mam dla Was szybką ,zdrową i smaczną propozycję ciemnego makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba!

  • 25 min

Składniki:

  • 25 dag makaronu pełnoziarnistego o dowolnym kształcie u mnie świderki
    50 g rukoli
    20 dag tuńczyka w oliwie
    6 suszonych pomidorów z oliwy
    50 g startego sera cheddar
    1 łyżeczka startej skórki z cytryny
    1 łyżeczka soku z cytryny
    Sól morska do smaku
    Świeżo mielony kolorowy pieprz
    2 łyżki oliwy extra vergine
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu odcedzam, dodaję z powrotem do garnka, mieszam od razu z pokrojonymi suszonymi pomidorami i rozdrobnionym tuńczykiem, dodaję świeżą rukolę, doprawiam sokiem z cytryny, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem, wlewam oliwę, mieszam, rozkładam na talerze, posypuję startą skórą cytrynową oraz płatkami startego grubo cheddara.
    Podaję od razu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować