Pełnoziarniste ciastka z płatkami

5 (161 ocen)

  • 35 min

Bardzo zdrowa przekąska dla dużych i małych, świetna na drugie śniadanie lub deser.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 szklanka płatków pszennych (szklanka 250 ml)
    1 szklanka płatków owsianych (mogą być błyskawiczne)
    2 jajka
    100 g masła
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 (może być mniej) szklanka cukru
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki ziaren słonecznika
    1 łyżka sezamu
    1 łyżka wiórków kokosowych
    1 łyżka płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Jajko Przekąski

Pełnoziarniste ciastka z płatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Masło roztapiamy w mikrofalówce lub na gazie. Do suchych składników dodajemy jajka i masło, mieszamy łyżką. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe ciasteczka i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować