Pekińska zasmażana

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zaczynamy od zrumienienia cebulki na maselku badz oleju (ja użyłam oleju), dodajemy staryą małą marchewke, mieszamy chwile razem, nastepnie drobno poszatkowaną kapuste pekińska, mieszamy, dolawany nieco wody, moeszamy czesto sprawdzając miękkość, koedy jest juz prawie gotowa dodajemy lyzeczke octu oraz cukru, pieprz do smaku, mieszamy lyżeczke mąki ziemniaczanej ze śmietaną i dodajemy do kapusty. Na sam.jiz koniec mozna dodac także łyzke masła

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mała cebula,
    Mała marchewka,
    Ok 300gram pekińskiej,
    Łyżeczka octu,
    Łyżeczka cukru, pieprz do smaku,
    Łyżeczka mąki ziemniaczanej,
    Łyżka śmietany

Pekińska zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od zrumienienia cebulki na maselku badz oleju (ja użyłam oleju), dodajemy staryą małą marchewke, mieszamy chwile razem, nastepnie drobno poszatkowaną kapuste pekińska, mieszamy, dolawany nieco wody, moeszamy czesto sprawdzając miękkość, koedy jest juz prawie gotowa dodajemy lyzeczke octu oraz cukru, pieprz do smaku, mieszamy lyżeczke mąki ziemniaczanej ze śmietaną i dodajemy do kapusty. Na sam.jiz koniec mozna dodac także łyzke masła

Porady

Polecam także dodać odrobine pietruszki bądż koperku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy