Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym

5 (153 ocen)

Surówka to bogactwo smaku, kolorów i witamin i świetny "zapełniacz" żołądka, serdecznie zapraszam:)))

Składniki:

  • 350 g pekinki
    1 duża marchewka
    3 strąki konserwowej papryki
    2,5 konserwowego ogórka
    1 cebula
    sól,pieprz
    Dressing:
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Pekinka z warzywami z dressigiem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki surówki 1. Pekinkę poszatkować. Opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Przełożyć do miski. Obraną i umytą marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Paprykę i ogórki osuszyć. Paprykę pokroić w małą kostkę. Ogórki pokroić w średnią kostkę. Cebulkę drobno poszatkować. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
    Do miseczki przełożyć musztardę, majonez, oliwę i ocet,dobrze wymieszać aż będzie gładka konsystencja. Przelać do miski z surówką i dobrze wymieszać. Na godzinę odłożyć do lodówki, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować