Pekinka z sosem musztardowo - śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niebo w gębie :) Nie można się od niej oderwać

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    3 pomidory
    1 słoik ogórków konserwowych
    6 jajek ugotowanych na twardo
    400 ml kwaśnej śmietany 18%
    4 łyżeczki musztardy delikatesowej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu

Pekinka z sosem musztardowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Ogórki, pomidory i jajka pokroić w większą kostkę.
  • 2. Śmietanę wymieszać z musztardą, solą i pieprzem.
  • 3. Wszystkie przygotowane składniki wrzucić do miski, polać sosem i dokłądnie wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy