Pęczotto z warzywami

0 (0 ocen)

bardzo sycące i smaczne danie

Składniki:

  • 1,5 szklanki kaszy pęczak
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    30 dag pieczarek
    1 cukinia
    70 dag pomidorów
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Pęczotto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Przelać zimną wodą i odcedzić. Paprykę opłukać, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki i razem z cebulą usmażyć na rozgrzanym tłuszczu doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cukinie opłukać, odkroić końce, przekroić na 4 części, odkroić pestki i resztę pokroić w kostkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Pomidory opłukać, pokroić w kostkę i usmażyć do momentu, aż pomidory zaczną się rozpadać. Wszystkie usmażone warzywa wymieszać ze sobą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. dodać kaszę i razem wszystko wymieszać. Podawać na gorąco.

Komentarze

Podobne przepisy