Pęczak z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne danie na szybko.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza pęczak 1 szklanka
    Groszek zielony konserwowy 1 puszka
    Masło 1 łyżka
    Boczek wędzony 10 dag
    Cebula biała 1 szt.
    Czosnek 2 ząbki
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki

Pęczak z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu z dodatkiem masła. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć razem z pokrojonym w kostkę boczkiem. Połączyć z kaszą, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawić do smaku. Dodać odsączony groszek, całość podgrzać, następnie potrawę wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy