Pęczak z podsmażoną cebulą i kiełbasą

4.5 (156 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty rewelacyjny smak, sekretem którego jest pęczak, nieco zapomniany, lokalny rodzaj kaszy. Danie znane w całej Polsce.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pęczak: 1 szklanka
    - boczek wędzony: 200 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pęczak z podsmażoną cebulą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak zalać wodą w proporcjach 1:3, dodać odrobinę soli, gotować do miękkości na wolnym ogniu.
  • 2. W międzyczasie cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na złoto na maśle.
  • 3. Następnie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podsmażać do momentu, aż wszystko się zrumieni. Podawać z ugotowanym pęczakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować