Pęczak z marchewką i groszkiem

0 (0 ocen)

Przepyszny dodatek do obiadu, który może być też samodzielnym daniem lub kolacją. Córce bardzo smakował pęczak w takim wydaniu :)

Składniki:


  • 1 łyżka masła
    5 cm pora
    1 ugotowana marchewka
    0,5 szklanki pęczaku
    0,5 puszki groszku
    Sól i biały pieprz
    Koperek świeży

Pęczak z marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu na sypko.
    Na rozpuszczone masło wrzucić posiekanego, umytego pora, smażyć chwilę aż zmięknie. Następnie dodać pokrojoną w kostkę marchewkę (użyłam marchwi z rosołu).

    Ugotowany pęczak wsypać na patelnię, wymieszać.

    Dodać osączony groszek z puszki, doprawić solą i pieprzem białym do smaku, wymieszać i dusić chwilę razem na małym ogniu.

    Następnie dodać łyżkę posiekanego koperku, wymieszać i nałożyć na talerze przy pomocy obręczy. Udekorować resztą koperku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy