Pęczak z kurczakiem, winogronami i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dwóch osolonych szklanek wody wsypać szklankę pęczaku i ugotować do miękkości ok 30 min. Udko kurczaka ugotować ( tak jak na rosół, z liściem laurowym, czosnkiem, cebulą i przyprawami ).
2.Pieczarki obrać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju ( dodać też olej spod pomidorów ). Selera umyć, obrać z nitek i pokroić. Kurczaka obrać z tłuszczu i skóry pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki przepołowić. Dodać wszystko razem na patelnię z pieczarkami ( winogrona w całości ), chwilę podsmażyć i dodać ser Ricotta ( w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem ).
Wymieszać, zdjąć z ognia. Wszystko położyć na kaszy, posypać posiekanym szczypiorkiem
Komentarze