Pęczak z kurczakiem, winogronami i Ricottą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pęczakiem zaraziła mnie Teściowa, a dodatki to kwestia kreatywności..

  • 2 godz.

Składniki:

  • szklanka kaszy Pęczak
    2 szklanki wody
    winogrona
    kilka pieczarek
    1 udko kurczaka
    kilka suszonych pomidorów
    2 ząbki czosnku
    cebula
    połowa kubka sera Rocotta
    kilka gałązek selera naciowego
    szczypior
    kilka czarnych oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pęczak z kurczakiem, winogronami i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dwóch osolonych szklanek wody wsypać szklankę pęczaku i ugotować do miękkości ok 30 min. Udko kurczaka ugotować ( tak jak na rosół, z liściem laurowym, czosnkiem, cebulą i przyprawami ).
  • Pęczak z kurczakiem, winogronami i Ricottą 2. Pieczarki obrać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju ( dodać też olej spod pomidorów ). Selera umyć, obrać z nitek i pokroić. Kurczaka obrać z tłuszczu i skóry pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki przepołowić. Dodać wszystko razem na patelnię z pieczarkami ( winogrona w całości ), chwilę podsmażyć i dodać ser Ricotta ( w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem ).
    Wymieszać, zdjąć z ognia. Wszystko położyć na kaszy, posypać posiekanym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować