Ciasteczka pazurki z masą truflową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasteczka na każdą okazję.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    1 kostka margaryny
    3 żółtka
    1 szklanka śmietany

    1 gotowa masa truflowa (puszka)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasteczka pazurki z masą truflową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy nakładamy masę i zwijamy jak na paszteciki ( ciasto układamy łączeniem od spodu ). Ciąć kawałki i każdy kawałek naciąć 3-4 razy w poprzek. Pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut. Po upieczeniu pazurki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Margaryna Śmietana Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować