Pawi ogon w cieście miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto Miodowe: Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę. Piec 10 minut w temp. 180 stopni.
Rolady: Ciasto zagniatamy. Dzielimy na 2 części, każdą rozwałkowujemy smarujemy dżemem i posypujemy posiekanymi orzechami i zwijamy w roladę. Z drugim ciastem postępujemy tak samo. Dwie rolady układamy na blasze i pieczemy około 35 minut w temp. 180 stopni.
Gotujemy budyń z cukrami. Zimny ucieramy z masłem i cukrem pudrem.
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody z żelatyną.
Polewa:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy kakao i śmietanę. Zdejmujemy z ognia. Polewamy ciasto i dekorujemy płatkami kokosu.
Przełożenie:
Ciasto Miodowe
masa
2 rolady
Pomiędzy rolady wlewamy tężającą galaretkę i odstawiamy do stężenia najlepiej do lodówki
masa
ciasto miodowe
polewa
Komentarze